Foto: Hartmann Schmidt Fotografi

Et kirkebryllup er en smuk begivenhed, og en dag som mange ser frem til. Det er et af livets store begivenheder, uanset om brylluppet holdes småt eller stort, og det er helt specielt at stå der i kirken og sige ja til hinanden foran familie, venner og Gud.

Når I vælger at blive gift i kirken, er det både en vielse og en velsignelse af jer. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed.

Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få en kirkelig velsignelse.

For at blive gift i kirken kræver det, at mindst én af jer er medlem i folkekirken.

Forud for brylluppet er der en række ting I skal huske:

I skal ringe til præsten og aftale tid og sted for vielsen

Før vielsen skal brudeparret henvende sig hos bopælskommunen www.borger.dk for at få udfærdiget en prøvelsesattest. Prøvelsesattesten, der er gyldig i 4 måneder, skal afleveres til præsten sammen med navn og adresse på 2 vidner som er til stede ved vielsen.

Der aftales tidspunkt for samtale med præsten, hvor I bl.a. gennemgår det praktiske i forbindelse med vielsen og vælger hvilke salmer der skal synges.

Man kan ikke blive viet på Højhelligdage.