Når I som forældre ønsker at få jeres barn døbt, skal I henvende jer til sognepræsten, for at aftale tidspunkt for dåben.

Forud for dåben afholdes en samtale med præsten, hvor dåbsritualet bliver gennemgået, og hvor I som forældre kan få besvaret jeres eventuelle spørgsmål om gudstjenesten, dåben og dens kristne betydning.

Forud for samtalen skal I sørge for at barnet er blevet navngivet på borger.dk

Derudover skal I før samtalen, have besluttet hvem der får æren af at stå fadder til dåbsbarnet.

Til samtalen skal I medbringe:

Barnets fødsels- og navneattest

Navn og adresse på 2-5 faddere 

Ved dåben bliver barnet optaget i den kristne menighed. Derfor er det en rigtig festdag i vores kirker, hver gang et lille barn bliver døbt. I dåben svarer vi på barnets vegne ja til den kristne trosbekendelse. Man kan sige, at dåben er en slags gave fra Gud til barnet, som forældre eller faddere siger vi ja tak på barnets vegne. Dåben foregår som en del af den almindelige gudstjeneste om søndagen.

Faddere

Når jeres barn skal døbes skal I vælge 2-5 faddere. En fadder er vidne til dåben og skal tilse at barnet vokser op i den kristne tro. Det vil derfor være naturligt, at en fadder går i kirke med barnet en gang i mellem eller taler med det om tro og kristendom.

For at kunne være fadder, skal man selv være døbt og man skal være konfirmeret eller have nået konfirmationsalderen.

Dåbsklud

I Genner Sogn giver vi barnet en gave i form af en dåbsklud, som er en håndstrikket klud med kristne symboler – den er strikket af frivillige.

Dåbskluden bruges til at tørre barnets hoved når det er blevet døbt, og kluden kan efterfølgende tages med hjem.

Læs mere om dåben her: https://www.folkekirken.dk/livets-begivenheder/daab

Find relevante blanketter her: https://www.personregistrering.dk/

På denne side kan I finde en oversigt over alle godkendte fornavne: https://ast.dk/born-familie/navne/fornavne-mellemnavne-og-efternavne